Logo [Lounakirjastot]
tapahtuma-fiiliskuva1289463037.jpg
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

12.05.2020 klo 18:00 – klo 19:30
Kirjallisuusillan vieraana Heikki Jokinen

Kirjallisuusillan vieraana Heikki Jokinen

Rooma, Rooma, Rooma! Vapaa pääsy.

Kuva: Kati Kivimäki


Sijainti: Brander-sali, Wahreninkatu 4 A, Forssa
Yhteyshenkilö:


kirjaston Kirjallisuusillan vieraana ti 12.5.2020  Heikki jokinen.

Tilaisuus on alkaa kirjastotalon Brander-salissa klo 18.00. Tilaisuudessa on mahdollisuus ostaa Opas antiikin Roomaan -kirjaa (käteismaksu).

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Heikki Jokinen on Forssan yhteislyseon historian ja yhteiskuntaopin lehtori ja apulaisrehtori. Forssassa antiikin Kreikan ja Rooman kursseja on lukiolla pidetty jo vuodesta 1979 alkaen. Heikki on ollut mukana opiskelijoiden antiikin Kreikan ja Rooman matkoilla vuodesta 2004 alkaen. Hän on toiminut matkaoppaana myös aikuisten matkoilla Ateenassa ja Roomassa. Harrastukset kuntoilu ja kulttuurimatkailu. Heikki seuraa intohimoisesti kilpapyöräilyä ja varsinkin italialaista jalkapalloa. Forza Roma.

Heikki Jokinen on yksi keväällä 2020 ilmestyvän kirjan Opas antiikin Roomaan kirjoittajista. Kirjassa on kolme osaa. Ensimmäisessä eli kronologisessa osassa luodaan katsaus Rooman vaiheisiin kaupungin perustamisesta Länsi-Rooman tuhoon. Tämä auttaa lukijaa jäsentämään ajankulkua ja toimii perustana seuraavalle, temaattiselle osalle. Siinä syvennytään tarkastelemaan Rooman historian ja kulttuurin keskeisiä teemoja. Kirjan päättävä osa palvelee kaikkia Roomaan matkaavia, jotka haluavat tutustua ikuisen kaupungin monikerroksellisen historian tuottamiin kohteisiin. Se toimii matkaoppaana, jonka pohjalta Roomaan matkaavat voivat suunnitella itselleen kaupunkikierroksia.

Kirjallisuusillassa Jokinen kertoo runsaan kuvamateriaalin kera omista suosikkikohteistaan Roomassa. Tervetuloa siis matkalle eurooppalaisen kulttuurin lähteille! Viam carpamus!


Kirjan saatavuus Louna-kirjastoissa. 
Sivua muokattu: 27.03.2020