Logo [Lounakirjastot]
tapahtuma-fiiliskuva1289463037.jpg
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

07.01.2020 klo 18:00 – klo 19:30
Kirjallisuusillan vieraana Erkki Liikanen

Kirjallisuusillan vieraana Erkki Liikanen

Erkki Liikanen avaa kevätkauden kirjallisuusiltojen sarjan tiistaina 7.1.2020 klo 18.00 näyttelytila Vinkkelissä. Vapaa pääsy.

Kuva: Niclas Mäkelä


Sijainti: Näyttelytila Vinkkeli, Wahreninkatu 4
Yhteyshenkilö: Ilkka Kononen (03) 4141 5416


Tiistaina 7.1.2020 klo 18.00 Näyttelytila Vinkkelissä Forssan kaupunginkirjaston kirjallisuusillan vieraana Erkki Liikanen aiheenaan kirjansa Olin joukon nuorin.

Tilaisuudessa on mahdollista ostaa kirja (käteismaksu).

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Kansanedustaja, puoluesihteeri, valtiovarainministeri, EU-suurlähettiläs, EU-komissaari, Suomen Pankin pääjohtaja… Erkki Liikasen ura on ollut pitkä ja vaiheikas ja vienyt niin moniin vallan kammareihin, että muistelmatkaan eivät mahdu yhteen osaan. Syksyllä 2019 ilmestynyt Olin joukon nuorin kuljettaa vuonna 1950 syntyneen Liikasen lapsuuden ja nuoruuden Mikkelistä aina vuoteen 1995, jolloin Suomi liittyi Euroopan Unioniin ja Liikanen nimitettiin Suomen ensimmäiseksi komissaariksi.

Helsingin Sanomien pitkäaikainen politiikan toimittaja Unto Hämäläinen luonnehdinnan mukaan Liikanen kertoo omalta osaltaan suurten ikäluokkien tarinaa, mutta toisaalta ”kirjaa voi lukea myös amerikkalaisen unelman suomalaisena versiona. Liikanen syntyi syrjäisen pienen ja köyhän maan varattomaan perheeseen. Elämä Mikkelin Lähemäellä oli niukkaa. Liikanen on koonnut ikäluokastaan paljon tietoa ja kertoo runsaasti arjen esimerkkejä, miten penniä venytettiin. ”Noin se oli meilläkin”, ikätoverit voivat varmasti sanoa.”

Mutta myös nousukierre oli huima. Jälleen Hämäläisen sanoin: ”Kirjan lopussa Suomi oli jo hyvinvointivaltio ja EU:n jäsen. Lähemäen poika puolestaan asui Brysselissä ja kuului koko maanosan eliittiin.”

Kirjan saatavuus Louna-kirjastoissa. 
Sivua muokattu: 12.06.2020