Logo [Lounakirjastot]
tapahtuma-fiiliskuva1289463037.jpg
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

18.09.2018 klo 18:00 – klo 19:30
Kirjallisuusillan vieraana Jukka Kekkonen

Kirjallisuusillan vieraana Jukka Kekkonen

Aiheenaan poliittinen väkivalta Suomen ja Espanjan sisällissodissa.
Tilaisuuteen on vapaa pääsy.


Sijainti: Forssan kirjastotalon Brander-sali, Wahreninkatu 4
Yhteyshenkilö: Ilkka Kononen (03) 4141 5416


Kaupunginkirjaston vieraana tiistaina 18.9.2018 klo 18 Brander-salissa alkavassa kirjallisuusillassa on oikeushistorian ja roomalaisen oikeuden professori Jukka Kekkonen. 

Kekkosen 2016 ilmestynyt kirja Kun aseet puhuvat on perusteellinen, kansainvälisestikin ainutlaatuinen kokonaisesitys Suomen ja Espanjan sisällissodista ja niiden poliittisesta väkivallasta.

Kirjassaan Kekkonen kertoo, miksi Suomen ja Espanjan sisällissodissa yhteiskunnallinen järjestelmä romuttui ja poliittinen väkivalta laajentui puhdistuksiksi. Miksi juuri nämä sodat olivat niin verisiä, ja miksi rintamien ulkopuolisen väkivallan määrä nousi niissä ennennäkemättömiin mittoihin? Kartoittaessaan ihmisten toiminnan perusteita sisällissodissa Kekkonen onnistuu yhdistämään historialliseen ja poliittiseen tarkasteluunsa laajan kulttuurisen ja yhteiskunnallisen taustan oikeuden roolia unohtamatta. Kirja rakentaa sillan menneisyydestä nykypäivään vastatessaan kysymykseen siitä, miten poliittinen väkivalta voi laajentua puhdistuksiksi.

Professori Jukka Kekkonen on tunnettu tutkimuksistaan rikosoikeuden, kontrollipolitiikan, taloudellisen sääntelyn historian ja Suomen oikeuskulttuurin alueilta. Hän on tarkastellut julkaisuissaan muun muassa poliittista rikollisuutta, oikeuspolitiikan murroksia ja menneisyyttä oikeudellisena ja poliittisena kysymyksenä.

Kekkonen on Helsingin yliopiston hallituksen jäsen sekä on ollut International Association of Law Schools -järjestön hallituksen ja valtakunnanoikeuden jäsen. Hän on työskennellyt myös oikeustieteellisen tiedekunnan dekaanina sekä kuuluu Suomalaiseen tiedeakatemiaan ja toimii sen oikeustieteen ryhmän puheenjohtajana. Hän on tullut tunnetuksi myös aktiivisesta osallistumisestaan julkiseen keskusteluun.

Kekkosen kirjaa "Kun aseet puhuvat - Poliittinen väkivalta Espanjan ja Suomen sisällissodissa" on tilaisuuden yhteydessä myynnissä hintaan 20 €. Vain käteismaksu.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!


 
Sivua muokattu: 18.03.2019