Logo [Lounakirjastot]
fiilis-forssa-musaa-31400375050.jpg
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

Musisoi itse

"Tieto ei ole taitoa. Tieto plus kymmenentuhatta harjoitusta ovat taitoa". Näin on sanonut maailmankuulun opetusmenetelmän kehittäjä, japanilainen Shinichi Suzuki. Harjoitteluun tarvitaan useimmiten koko joukko nuotteja, ja niitähän löytyy Louna-kirjastoista.

Louna-kirjastojen nuottikokoelmissa on laaja kirjo laulukirjoja, eri soittimien soitonoppaita sekä helppoa ja vähän vaikeampaa soitto-ohjelmistoa niin klassisen kuin populaarinkin musiikin harrastajille. Nuottien laina-aika on neljä viikkoa. 

 

Harjoitteluhuone

Forssan kirjastotalon yläkerrassa on tila soittamisen ja laulamisen harjoitteluun. Huoneessa on piano. Akustisen kitaran saat käyttöösi kirjaston neuvonnasta. Voit ottaa mukaan myös oman soittimesi.

Varaa aika Forssan kirjaston neuvonnasta joko puhelimitse (03) 4141 5405, sähköpostilla kirjasto(at)forssa.fi tai paikan päällä.


 

Vapaita nuotteja verkossa

Nuottikirjasto
Oulun seudun ammattikorkeakoulun ylläpitämä digitaalinen nuotisto, jonka käyttäminen on ilmaista.

Suomen Kansan eSävelmät
Samannimiseen, painettuun kokoelmaan perustuva digiversio. Toteuttajatahot: Suomalaisen kirjallisuuden seura ja Jyväskylän yliopiston Musiikin laitos. Sävelmiä voi myös kuunnella tietokoneella. Käyttö ilmaista, julkinen käyttö luvanvaraista.

UltimateGuitar.com

Sekä koti- että ulkomaisia tabulatuureja mm. kitaralle, sähköbassolle, ukulelelle ja rummuille.

Free-scores.com
Sisältää myös kustannusvapaata nuottiaineistoa. Monipuoliset hakumahdollisuudet esimerkiksi soittimen tai tyylilajin mukaan.

Musescore.com
Tarjoaa ilmaisia samannimisellä nuotinnusohjelmalla tehtyjä nuotteja katsottavaksi tai ladattavaksi. Myös koekuuntelu mahdollista.

International Music Score Library Project (IMSLP)
Laaja, klassisen musiikin nuotteja tarjoava verkkopalvelu. Myös melodiahaku on mahdollinen.

Mute - musiikin teoriaa webissä
Musiikin teorian verkkokurssi, jonka on tuottanut Tampereen yliopiston musiikintutkimuksen laitos. Kurssi on tarkoitettu lähinnä korkeakoulujen, ammattikorkeakoulujen ja musiikkiopistojen käyttöön.

 
Sivua muokattu: 09.01.2017