Logo [Lounakirjastot]
fiilis-forssa-musaa-31400375050.jpg
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

Apua musiikkitiedon etsintään

Aloita läheltä eli
Louna-kirjastojen aineistotietokannasta.


All Music 
Kaikki musiikinlajit läpäisevä, runsassisältöinen verkkosivusto. Tietoa albumeista, yhtyeistä ja muusikoista ympäri maailmaa.

Arsca  
Taideyliopistojen, niiden joukossa myös Sibelius-Akatemian, kokoelmatietokanta.

Discogs 
Hyvin kattava maailmanlaajuinen äänitetietokanta. Keskittynyt enimmäkseen fyysisiin äänitteisiin, kuten vinyyleihin ja CD-levyihin. Sisältää noin 20 miljoonan äänitejulkaisun tiedot.

Fono.fi
Kirjastokäyttöön muokattu versio Yleisradion Fono-äänitetietokannasta. YLE:n äänilevystö on Suomen suurin musiikkiarkisto. Etsi tekijän, kappaleen tai aiheen mukaan.

Frank-monihaku 
Frank-monihaulla voit hakea lähes kaikkien avointen suomalaisten kirjastojen aineistoa, myös useasta eri kokoelmatietokannasta yhtäaikaisesti.

Jazz Finland
Kattava tietokanta kotimaisesta jazz-musiikista ja muusikoista. Sivustolta löytyy lisäksi ajantasainen keikkakalenteri ja aktiivinen keskustelufoorumi.

Makupalat / Musiikki  
Makupalat on Hämeenlinnan kaupunginkirjaston kokoama, kaikki tiedonalat kattava linkkihakemisto.

Musiikkikirjastot.fi
Musiikkikirjastot, tuttavallisemmin Muki, on suomalaisten musiikkikirjastojen oma sivusto. Antaa mm. mahdollisuuden esittää musiikkiaiheisia kysymyksiä kirjastonhoitajille ja seurata erilaisia musiikkiblogeja.

SEKO - Suomalainen esityskokoonpanosanasto 
Sanastosta on apua varsinkin etnomusiikin soittimien nimien selvittämisessä. Mukana on myös erikielisiä nimiversioita. Kutakin soitinta luonnehditaan lyhyesti.

Säveltäjien teosluettelot
Suomalaisten musiikkikirjastojen asiantuntijat ovat koonneet luetteloita taidemusiikin säveltäjien musiikillisesta tuotannosta. Nämä luettelot toimivat tiedonhaun apuna ja käytännöllisenä johdatuksena säveltäjien tuotannon maailmaan.

Viola 
Kansalliskirjaston ylläpitämä kotimaisten äänitteiden ja nuottien viitetietokanta.

 
Sivua muokattu: 09.08.2019