Logo [Lounakirjastot]
img-0516.jpg
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

Kirjavinkkaus

Kirjavinkkaus on lukemaanhoukuttelemismenetelmä, jonka päämääränä on saada kuulija kiinnostumaan ja lukemaan esitelty kirja. Tarkoituksena on tukea ja edesauttaa lukuharrastuksen syntyä ja ylläpitoa. Vinkkaus kirjasta on kuin traileri elokuvasta; avataan tarinaa, hahmoja ja tapahtumia mutta ei kerrota kaikkea jotta kuulijalle jää halu tietää lisää.

Vinkkausta voidaan pitää erilaisista teemoista ja aiheista, kuten esim. kirjallisuuden eri genreistä. Vinkkauksessa voidaan tarpeen vaatiessa ottaa huomioon myös eritasoiset lukijat ja vinkkausta voidaan pitää kaiken ikäisille, useimmiten kuitenkin koululuokille.

Kirjavinkkausmahdollisuudesta voit tiedustella omasta lähikirjastostasi, katso yht. tiedot täältä.

Kirjavinkkejä voi löytää myös netistä. Esimerkiksi kirjaston nettisivuilla on oma Kirjasto vinkkaa-osio, jonne ilmestyy kuukausittain uusia vinkkejä kirjoista, elokuvista, musiikista ja peleistä.  Verkossa on myös monenlaisia sivustoja jonne kootaan vinkkejä, esimerkiksi Kirjasampo.fi jonka alla toimiva Sivupiiri on keskittynyt lasten ja nuortenkirjallisuuteen. Kirjasammossa voi selata eri käyttäjien kokoamia kirjahyllyjä eri aiheista. Louna-kirjastojen kirjahyllyjä löydät sivustolta nimellä Louna-kirjastot.

 
Sivua muokattu: 13.09.2017