Logo [Lounakirjastot]
fiilis-animejamanga.jpg
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

ANIME JA MANGA

Animen ja mangan ystäville Louna-kirjastot tarjoavat paljon erilaista materiaalia. Animesarjojen ja – elokuvien sekä mangan lisäksi kirjastoista löytyy erilaisia mangan piirtämiseen liittyviä oppaita hyllyluokasta 74

Tavallisten japanin kielen oppaiden lisäksi kirjastolta löytyy esim. Kana de manga-niminen kirja, jossa opitaan japanilaisia kirjoitusmerkkejä mangan avulla. Kielen oppaita löytyy luokasta 89.95

Lisäksi Forssan kirjastolle on tilattu Anime-lehti, ja sen saa toki varattua ja lainattua myös muista Louna-kirjastoista. Mikäli JRPG:t eli japanilaiset roolipelit kiinnostavat, Louna-kirjastoista löytyy mm. Ni no Kuni: Wrath of the White Witch ja Tales of-pelisarjan kaksi peliä, kaikki PS3-konsolille.

Mikäli lempimanga- tai animesarjaasi ei kirjastosta löydy, voit tehdä hankintaehdotuksen. Toteutamme toiveen parhaamme mukaan!


Lyhyt tietopaketti animesta ja mangasta:

Anime (jap. アニメ) on japaninkielinen sana joka tarkoittaa animaatiota, joskus saatetaan käyttää myös sanaa japanimation. Japanin ulkopuolella anime-sanan merkitys yleensä muuttuu tarkoittamaan juuri Japanissa tehtyä animaatiota.

Animella, kuten mangallakin, on useita alalajeja.

Manga (jap. 漫画) on japaninkielinen sana joka tarkoittaa sarjakuvaa. Länsimaissa manga on vakiintunut tarkoittamaan nimenomaan japanilaisia sarjakuvia.  Mangaa luetaan perinteisesti oikealta vasemmalle, ylhäältä alas. Joissain tapauksissa lukutapa voi olla peilattu eli mangaa luetaan vasemmalta oikealle, kuten länsimaista kirjallisuutta yleensä. Muualla kuin japanissa tehtyä mangatyylista sarjakuvaa kutsutaan pseudomangaksi. Mangaka taas tarkoittaa mangataiteilijaa eli piirtäjää.

Manga ja anime kulkevat usein käsi kädessä. Suosituista mangasarjoista tehdään televisiosarjoja tai anime-elokuvia, ja suosituista televisiosarjoista ja elokuvista mangasarjoja. Tavallisia ovat myös anime-mangat, suoraan elokuvan tai televisiosarjan kuvista kootut sarjakuvaversiot.


 
Sivua muokattu: 14.01.2017