Logo [Lounakirjastot]

• In English
  • Suomeksi

ajankohtaista

Tältä sivulta löydät tietoja Louna-kirjastojen lapsille ja nuorille suunnatuista tapahtumista sekä yleisempiä uutisia lasten- ja nuortenkirjallisuuteen liittyen.

SATUPASSISTA LUKEMISEN ILOA

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Louna-kirjastoissa on saatavissa kevään 2017 satupassi, jossa tuodaan esille suomalaista lastenkirjallisuutta.  Satupassin kirjalistaan on koottu suomalaisia kuvakirjoja, satukokoelmia ja saturomaaneja, joista voitte valita mieleistä luettavaa yhteisiin hetkiin. Hyvään lastenkirjaan kannattaa tarttua, olipa se satupassissa tai ei, ja tehdä tarina tutuksi!

Satupassi on suunnattu 3–6-vuotiaille lapsille, mutta lapset innostuvat kirjoista kukin omalla tavallaan. Eri-ikäisille lapsille sopivia kirjavinkkejä löytyy mm. Lue lapselle -sivulta.

Satupassin tavoitteena on pitää yllä lukemismyönteisyyttä kiinnittämällä lapsen huomio lukemiseen, kirjaan ja sadun maailmaan. Syksyllä 2017 jaetaan satupassin toinen osa. Satupassi on mukana Suuressa lukuseikkailussa!

Kevään 2017 satupassi (tulostuu A4-kokoisena)

TAMMELAN KIRJASTON SATUTUOKIOT

Tammelan kirjaston satutuokiot perheen pienimmille jatkuvat PERJANTAISIN klo 10:00 alkaen 15.9.2017. Tervetuloa kuuntelemaan tarinoita ja loruja!

JOKIOISTEN KIRJASTON SATUTUNNIT JA PELI-ILLAT

Tervetuloa kirjaston satutunneille.
Satutuntien ajankohdat löytyvät Tapahtumat-sivultamme.

Kevään 2017 peli-illat ovat peruuntuneet.

Kirjasammon kirjahyllyt ja Louna-kirjastot

Kirjasampo on kaunokirjallisuuteen keskittyvä verkkopalvelu, josta on helppo löytää lukuvinkkejä. Kirjasammossa voi mm. selata romaaneja genren mukaan, jos haluaa lukea jonkin tietyn genren kirjoja. Kirjasammosta löytyy myös kirjahyllyjä, joihin on koottu kirjoja eri aiheista. Myös Louna-kirjastoilla on oma tili ja tilin alta löytyy jo jonkin verran erilaisia kirjahyllyjä, mm. peli-aiheisista kirjoista ja kauhukirjoista yläkoululaisille. Louna-kirjastojen kirjavinkkihyllyt löydät täältä.

APARAATTISAARI-PELI

Aparaattisaari on tarinallinen oppimisympäristö, joka tukee Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (2016) tavoitteita liittyen medialukutaitoon ja tieto- ja viestintäteknologian taitoihin.
Oppimisympäristö muodostuu Aparaattisaari-pelistä ja toiminnallisia tuokioita sisältävistä tarinoista. Osallistavat tarinat syventävät pelissä avattuja teemoja.

Pelaa osoitteessa:

Sivua muokattu: 13.09.2017