Logo [Lounakirjastot]
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

lapset ja nuoret

Kirjastossa voi viettää aikaa pelaamalla pelejä, käyttämällä tietokonetta, kuuntelemalla musiikkia, lukemalla kirjoja ja lehtiä tai vaikkapa tekemällä läksyjä. 

Louna-kirjastojen kokoelmista löytyy lapsille ja nuorille mm. tietokirjoja, kuvakirjoja, runokirjoja, satuja, äänikirjoja, musiikkia, elokuvia, lautapelejä, konsolipelejä, lehtiä ja sarjakuvia.

Ajankohtaista

 

Kesäbingo

Osallistu Louna-kirjastojen Kesäbingoon! Lomakkeita saat kaikista Louna-kirjastoista. Bingoruutuja saa kerättyä lukemalla erilaisissa kesäisissä paikoissa. Lomakkeen 8.9.2017 mennessä palauttaneiden kesken arvotaan palkintoja.

 

SATUPASSISTA LUKEMISEN ILOA

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden kunniaksi Louna-kirjastoissa on saatavissa kevään 2017 satupassi, jossa tuodaan esille suomalaista lastenkirjallisuutta.  Satupassin kirjalistaan on koottu suomalaisia kuvakirjoja, satukokoelmia ja saturomaaneja, joista voitte valita mieleistä luettavaa yhteisiin hetkiin. Hyvään lastenkirjaan kannattaa tarttua, olipa se satupassissa tai ei, ja tehdä tarina tutuksi!

Satupassi on suunnattu 3–6-vuotiaille lapsille, mutta lapset innostuvat kirjoista kukin omalla tavallaan. Eri-ikäisille lapsille sopivia kirjavinkkejä löytyy mm. Lue lapselle -sivulta.

Satupassin tavoitteena on pitää yllä lukemismyönteisyyttä kiinnittämällä lapsen huomio lukemiseen, kirjaan ja sadun maailmaan. Syksyllä 2017 jaetaan satupassin toinen osa. Satupassi on mukana Suuressa lukuseikkailussa!

Kevään 2017 satupassi (tulostuu A4-kokoisena)

 
TAMMELAN KIRJASTON SATUTUOKIOT

TAMMELAN KIRJASTON SATUTUOKIOT

Tammelan kirjaston satutuokiot perheen pienimmille jatkuvat PERJANTAISIN klo 10:00 alkaen 15.9.2017. Tervetuloa kuuntelemaan tarinoita ja loruja! 

 
JOKIOISTEN KIRJASTON SATUTUNNIT JA PELI-ILLAT

JOKIOISTEN KIRJASTON SATUTUNNIT JA PELI-ILLAT

Tervetuloa kirjaston satutunneille.
Satutuntien ajankohdat löytyvät Tapahtumat-sivultamme.

Kevään 2017 peli-illat ovat peruuntuneet.

 
Kirjasammon kirjahyllyt ja Louna-kirjastot

Kirjasammon kirjahyllyt ja Louna-kirjastot

Kirjasampo on kaunokirjallisuuteen keskittyvä verkkopalvelu, josta on helppo löytää lukuvinkkejä. Kirjasammossa voi mm. selata romaaneja genren mukaan, jos haluaa lukea jonkin tietyn genren kirjoja. Kirjasammosta löytyy myös kirjahyllyjä, joihin on koottu kirjoja eri aiheista. Myös Louna-kirjastoilla on oma tili ja tilin alta löytyy jo jonkin verran erilaisia kirjahyllyjä, mm. peli-aiheisista kirjoista ja kauhukirjoista yläkoululaisille. Louna-kirjastojen kirjavinkkihyllyt löydät täältä.

 
LukuVarkaus-palkinto 2017 Salla Simukan Sisarlalle

LukuVarkaus-palkinto 2017 Salla Simukan Sisarlalle

Lapsiraati valitsi vuoden 2017 LukuVarkaus-palkinnon saajaksi Salla Simukan Sisarlan.  Kirjan hahmot ja fantasian ja realismin yhdistelmä ovat erityisesti  lapsiraadin mieleen eikä teoksessa heidän mielestään ole yhtään tylsää  kohtaa.

Lähde: Sivupiiri /21.6.2017

Klikkaa kirjan nimeä nähdäksesi sen saatavuus Louna-kirjastoissa.

 
Ensimmäinen Punni-kirjallisuuspalkinto jaettu

Ensimmäinen Punni-kirjallisuuspalkinto jaettu

Ensimmäisen Punni-kirjallisuuspalkinnon sai  Elina Hirvosen & Ville Tietäväisen kuvakirja Näkymätön. Punni-kirjallisuuspalkinto jaetaan kotimaiselle lasten- tai nuortenkirjan tekijälle esikoisteoksesta tai rohkeasta avauksesta lasten- ja nuortenkirjallisuudessa. Punni-palkinto myönnettiin palkintoraadin sanoin Hirvoselle ja Tietäväiselle "rohkeasta avauksesta tekijöille, jotka ovat nyt ensimmäistä kertaa kirjoittaneet ja kuvittaneet lasten kuvakirjan". 

Lähde: Lastenkirjahylly

Näkymätön-kuvakirja Louna-kirjastoissa

Lisätty: 8.4.2017

 
Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2017 lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon ehdokkaat julkistettu

Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2017 lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon ehdokkaat julkistettu

Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2017 lasten- ja nuortenkirjallisuuspalkinnon saajaksi on ehdolla 12 kirjaa. Suomesta ehdolla ovat Minna Lindebergin ja Jenny Lucanderin Vildare, värre Smilodon sekä Inka Nousiaisen ja Satu Kettusen Yökirja. Palkinto jaetaan Helsingissä 1.11. Finlandia-talossa järjestettävän Pohjoismaiden neuvoston istunnon yhteydessä. Palkinto on suuruudeltaan 350 000 Tanskan kruunua eli n. 47 000 euroa.

Lisätty: 8.4.2017

 
Ensimmäinen Runeberg Junior -palkinto jaettiin kahdelle

Ensimmäinen Runeberg Junior -palkinto jaettiin kahdelle

Ensimmäinen Runeberg Junior -palkinto meni puoliksi Malin Klingenbergin ja Joanna Vikström Eklövin Den fantastiske Alfredolle (S & S) ja Timo Parvelan ja Pasi Pitkäsen Paten kalastuskirjalle (Tammi). 

Palkinnon ehdokkaina olivat:

Tittamari Marttinen: Emeliina ja laulavan koiran tapaus
Malin Klingenberg: Den fantastiske Alfredo
Lena Frölander-Ulf: Fidel och skogen – Minä, Muru ja metsä
Miikka Pörsti: Kaikkien juhla
Pipsa Pentti: Lyyli ja hurja Paperi-Hukka
Timo Parvela: Paten kalastuskirja
Sanna Karlström: Siilin laulu
Minna Lindeberg: Vildare, värre, Smilodon
Kati Närhi: Yökoulu ja kadonnut opettaja

Klikkaa kirjan nimeä nähdäksesi sen saatavuus Louna-kirjastoissa!

Lähde: Sivupiiri
Päivitetty 6.2.2017

 
Blogistanian Kuopus 2016

Blogistanian Kuopus 2016

Kirjabloggaajat ovat äänestäneet vuoden 2016 parhaat kirjat. Vuoden 2016 parhaan lasten- ja nuortenkirjan äänestyksen voitti Siri Kolun Kesän jälkeen kaikki on toisin. Toiselle sijalle tuli Timo Parvelan ja Bjørn Sortlandin Kepler62 - Kirja kolme: Matka ja kolmannelle sijalle samalla äänimäärällä tulivat Janne Kukkosen Voro: Kolmen kuninkaan aarre ja Seita Vuorelan Lumi.

Lähde: Kirjasampo/Sivupiiri

Klikkaa kirjan nimeä nähdäksesi sen saatavuus Louna-kirjastoissa! 

 
 Topelius-palkinto Siri Kolun nuortenromaanille

Topelius-palkinto Siri Kolun nuortenromaanille

Suomen Nuorisokirjailijat ry:n jakamat lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkinnot jaettiin tänään 13.1.2017. Topelius-palkinnon ansiokkaasta nuortenkirjasta sai Siri Kolun nuortenromaani Kesän jälkeen kaikki on toisin. Raadin perusteluissa Kolun teos sopii luettavaksi nuorille ja aikuisille, siinä on ilmavuutta, keveyttä ja se hengittää. Löytyy myös Louna-kirjastoista.

Lähde: Kirjasampo

 
Arvid Lydecken -palkinto Sanna Iston fantasiaromaanille

Arvid Lydecken -palkinto Sanna Iston fantasiaromaanille

Suomen Nuorisokirjailijat ry:n jakamat lasten- ja nuortenkirjallisuuden palkinnot jaettiin tänään 13.1.2017. Arvid Lydecken -palkinnon ansiokkaasta lastenkirjasta sai Sanna Iston fantasiaromaani Maan alaiset (WSOY). Iston teos on vaikuttava lastenromaani, joka etenee sujuvasti, on mukaansatempaava ja erinomaisella kielellä kirjoitettu. Löytyy myös Louna-kirjastoista.

Lähde: Kirjasampo

 
Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto Juuli Niemelle

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinto Juuli Niemelle

Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnon sai tänä vuonna Juuli Niemi kirjallaan Et kävele yksin. Palkinnonsaajan valitsi tänä vuonna näyttelijä, laulaja Vuokko Hovatta. Palkinto on suuruudeltaan 30 000 euroa. 

Muut ehdokkaat:

Katri Kirkkopelto: Piki
Lena Frölander-Ulf: Minä, Muru ja Metsä
Sanna Isto: Maan alaiset 
Siri Kolu: Kesän jälkeen kaikki on toisin
Seita Vuorela: Lumi

Klikkaa kirjan nimeä nähdäksesi sen saatavuus Louna-kirjastoissa!

Lähde: Sivupiiri

 
APARAATTISAARI-PELI

APARAATTISAARI-PELI

Aparaattisaari on tarinallinen oppimisympäristö, joka tukee Esiopetuksen opetussuunnitelman perusteiden (2016) tavoitteita liittyen medialukutaitoon ja tieto- ja viestintäteknologian taitoihin.
Oppimisympäristö muodostuu Aparaattisaari-pelistä ja toiminnallisia tuokioita sisältävistä tarinoista. Osallistavat tarinat syventävät pelissä avattuja teemoja.

Pelaa osoitteessa:
http://www.aparaattisaari.fi/

 
 
Sivua muokattu: 25.07.2017