Logo [Lounakirjastot]
humppila-palkki.jpg
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

kirjasarjat Humppilan kouluille

Humppilan kirjastossa on muutamia kirjasarjoja koulujen käyttöön. Kirjojen kappalemäärät vaihtelevat 15 ja 37 välillä. Kirjoja voi varata luokan käyttöön ottamalla yhteyttä kirjastoon.

 

Alakoululle

metsan-poika-tahdon-olla.jpg

DIECKMANN, Maijaliisa: Metsän poika tahdon olla : Aleksis kiven tarina

Schildts & Söderströms, 2013
188 sivua
25 kpl

Aleksi Stenvall on Palojoen kylän räätälin poika. Hän on innokas kuuntelemaan ja keksimään tarinoita ja viihtyy metsässä tarkkailemassa eläimiä. Aleksi on sen verran teräväpäinen, että lähtee kouluun oppia saamaan. Kiertokoulun jälkeen hän pääseekin ankaran koulumestarin yksityisoppilaaksi voidakseen jatkaa opintietä Helsingissä.

 
etsiva-vertti.jpg

EVINSALO, Kari: Etsivä Vertti ja salakuljettajat

Mäkelä, 2014
127 sivua
22 kpl

Vertti, Korppi ja Lissu ovat lähdössä mökille. Kolmikko lomailisi muutaman päivän keskenään, kunnes Vertin vanhemmat seuraisivat perässä. Hieno suunnitelma, eikä kukaan osaa aavistaa, että suloinen pehmohylje sotkisi lomasuunnitelmat perin pohjin...

Lapset sekaantuvat tahtomattaan kultasepänliikkeen ryöstöön, kun Lissu poimii linja-autoasemalta mukaansa hylätyn näköisen hylkeen. Pian selviää, että lelun sisälle on kätketty ryöstösaalis, mittaamattoman arvokas Fabergén koristemuna.

Etsiväkolmikon nokkeluus joutuu tulikokeeseen, kun se saa kannoilleen roistot, jotka haluavat aarteen takaisin keinolla millä hyvänsä...     

 
aaveita-ja-avaruusolentoja1292697893.jpg

KALLIONIEMI, Tuula: Aaveita ja avaruusolentoja

Otava, 2012
193 sivua
24 kpl

Aapeli Käki ei ikinä arvaa, mitä saa oppilailtaan 50-vuotislahjaksi. Mitä ovat kammottavat ukkelit, joiden Pamppu huomaa väijyvän iltahämärissä Aapelin puutarhassa? Entä halloweeniltana koulun pallokentälle ilmaantuneet oudot olennot? Pikkis, Tötterö, Ramona ja kumppanit eivät ole uskoa silmiään, kun kaljupäinen, kalpea hahmo viilettää urheasti uimahoususillaan kohti pallokentän kummajaisia...

 
yokoulu.jpg

KUITUNEN, Marja-Liisa: Yökoulu

Perussanoma, 2013
72 sivua
24 kpl

Tähtirinteen yökoulussa askarrellaan myyjäisiin intialaisen kummipojan koulumaksuja varten. Tapahtumat lähtevät kuitenkin omille raiteilleen, kun Jusa saa kuulla, että koulun alta lähtee maanalainen käytävä. Hän päättää tutkia sen ja tulee vetäneeksi neljä muuta Villikkoa hieman pelottavaan seikkailuun. 

 
varjon-jaljilla.jpg

KÖKKÖ, Hanna: Varjon jäljillä

Mäkelä, 2014
175 sivua
25  kpl

Elämä hymyilee Manulle vihdoin. Seurustelusuhde Helmin kanssa kukoistaa, koulu sujuu paremmin, ja äidillä ja isälläkin on asiat kunnossa.

Edessä on hauska hiihtoloma Helmin isän luona Vantaalla. Tarkoitus on valloittaa uusia geokätköjä ja juhlia Helmin 14-vuotissynttäreitä. Mutta sitten kuvioihin astuu Helmin uusi tuttavuus Mila. Häkellyttävän kauniilla tytöllä on monia ihailijoita - joista yski seuraa häntä kuin varjo.

Kolmas osa jännittävässä nuortenkirjasarjassa, jonka päähenkilöitä ovat geokätköilyä harrastavat ystävykset Manu ja Helmi

 
get-add-infocgi.jpg

MARTTINEN, Tittamari & Salminen, Aiju: Ikioma perheeni

Pieni Karhu, 2014
44 sivua
25 kpl

Kuu elää sateenkaariperheessä. Sana on hänestä kaunis ja värikäs, niin kuin on taivaalle ilmestyvä sateenkaarikin. Hänellä on kaksi äitiä, jotka rakastavat ihan hurjasti häntä ja toisiaan.

Tänään Kuu viettää syntymäpäiväänsä. Hän lähtee äitien kanssa retkelle. Mukaan tulevat myös paras ystävä Kim sekä kummi Niki, jonka kanssa voi jutella mistä tahansa asiasta. Päivään mahtuu monta iloista yllätystä.

Kirjassa kerrotaan lämpimästi erilaisista perhemudoista. Ikioma perhe on lapselle maailman tärkein asia!



 
lemmikkien-hotelli.png

MARTTINEN, Tittamari: Lemmikkien hotelli

Lasten Keskus, 2015
63 sivua
25 kpl

Leon naapuriin on avattu ihan uusi eläinten hotelli. Sinne omistajat voivat viedä lemmikkinsä pariksi päiväksi hoitoon. Leo, Sanni ja Veeti toivovat pääsevänsä hotellille huolehtimaan vauhdikkaasta lemmikkikatraasta. Luvassa on paljon uusi eläinystäviä ja muutama iloinen jälleennäkeminen.

Leon lemmikkiuutiset on helppolukuinen sarja juuri lukemaan oppineille.

 
tuhat-ja-yksi-otusta.jpg

MERZ, Laura: Tuhat ja yksi otusta

Etana Editions, 2016
59 sivua
25 kpl

Tiesitkö, että mustekalalla on kolme sydäntä? Miksi muuttolinnut muuttavat? Voiko eläin nukkua seisaallaan? Miksi kameli keinuu? Näkeekö lepakko pimeässä?

Kuvataiteilija Laura Merzin ilmeikkäät, ainutlaatuiset kuvat tuovat esiin eläinten todellisen luonteen ja villin energian. Tekstit tarjoavat kuhunkin eläimeen näkökulman, joka kiinnostaa ja huvittaa.


 
hirvioakatemia.png

WIDMARK, Martin: Hirviöakatemia

Tammi, 2010
86 sivua
15 kpl

Nelli Rapp on rohkea ja utelias tyttö, jonka paras kaveri on hänen Lontoo-niminen koiransa. Nelli ei vielä itse tiedä sitä, mutta Hannibal-setä on päättänyt kouluttaa Nellistä kauhuagentin. Kauhuagentti tarkoittaa henkilöä, joka taistelee hirviöitä ja kummituksia vastaan. Vaikka eihän Nelli tietenkään sellaisiin usko - vielä!

Eräänä syysiltana Nellin isä avaa kirjekuoren, josta paljastuu kutsu saapua juhliin arvoituksellisen Hannibal-sedän maaseutukartanoon. Perhe pakkautuu autoon ja tekee työtä käskettyä. Sedän luona Nelli ja Lontoo tutustuvat Lappaja-Leenaan, Hirviöakatemian opettajaan, ja joutuvat vastakkain ihka oikean vampyyrin kanssa - ainakin melkein! Mutta tämä on vasta alkua. Nellin täytyy läpäistä kiperä koe, ennen kuin hänet voidaan hyväksyä opiskelijaksi Hirviöakatemiaan, opinahjoon, joka kouluttaa kauhuagentteja... 

 
taivazalan-joutsen.png

PELTONIEMI, Sari: Taivazalan joutsen

Tammi, 2016
237 sivua
25 kpl

Eräänä elokuun päivänä Kielisen kylän taivaalle ilmestyi merkillinen lintuparvi. Parvi kuljetti mukanaan koria, jossa matkusti Opri koiriensa Fanelin ja Fonarin sekä taivaskissa Natalian kanssa. Opri oli tullut Taivazalasta Kieliseen etsimään poikaansa. Miranda alkaa ystäviensä Veeran ja Olavin kanssa selvittää, mikä Taivazala oikein on ja kuka on ryöstänyt Oprin pojan. Miksi hänet on ryöstetty Kieliseen? Ja msitä johtuu, että rehtori muuttuu yhä vihaisemmaksi ja sulkeutuu usein koulun tornikamariin? Mikä sairastuttaa Kielisen lapset?

Mirandan, Veeran ja Olavin kesä huipentuu hurjaan seikkailuun, joka muuttaa heidän elämänsä ja käsityksensä niin Kielisestä kuin sen asukkaistakin: Kielisestä on ikiaikaisia yhteyksiä muihin maailmoihin ja kylässä asuu avaimenkantaja, joka voi liikkua maailmojen välillä.

 
kosmoksessa-tavataan.jpg

CHENG, Jack: Kosmoksessa tavataan

Aula & Co, 2017
324 s.
24 kpl

11-vuotiasAlex Petroski asuu Coloradossa äitinsä ja Carl Sagan -nimisen koiransa kanssa. Alex rakastaa syvästi avaruutta ja avaruusraketteja ja on päättänyt lähettää kultaisen iPodinsa maata kiertävälle radalle kuten hänen sankarinsa Carl Sagan, tosielämän kuuluisa tähtitieteilijä (jonka mukaan Alex on nimennyt koiransa), joka vuonna 1977 lähetti kultaisen äänilevyn Voyager-raketin mukana. 

Alex matkustaa Coloradosta New Mexicon kautta Las Vegasiin ja sieltä Los Angelesiin ja tallentaa kaiken matkan aikana kohtaamansa iPodiinsa, jotta voisi lähettää sen avaruuteen kertomaan muille elämänmuodoille millaisia ihmiset ja asiat Maassa, hänen kotiplaneetallaan ovat. Matkan määränpää kuitenkin tuppaa vaihtumaan jatkuvasti. Matkalla Alexin tapaamat erikoiset, hassut ja elämässään eksyneet ihmiset antavat hänelle ainoastaan esimakua niistä salaisuuksista, jotka matkalla alkavat paljastua. Kuten totuus hänen kauan sitten kuolleesta isästään ja siitä, että todellisuudessa Alexilla on ympärillään paljon suurempi perhe kuin vain masentunut äiti ja poissaoleva veli. 

 
timi-mohlari.jpg

PASTIS, Stephan: Timi Möhläri: tekevälle sattuu

Sanoma, 2013
300 s.
25 kpl

Tervetuloa seuraamaan maailman eriskummallisimman ja etevimmän etsivätoimiston toimintaa! Veitsenterävä ja erehtymätön parivaljakko muodostuu 11-vuotiaasta Timi Möhläristä ja hänen valtavan suuresta ja laiskasta jääkarhuystävästään Aimosta. Heidän lisäkseen tavataan muun muassa Timin paras ystävä, valitettavan yksinkertainen mutta ahkera Rollo Tohkelo, ja tietysti vihollisista pahin: kilpailevan etsivätoimiston Katriina Katriina. Riemukas uutuuskirja tutustuttaa lukijan toheloivaan mutta sympaattiseen Timiin!

 
sankaritarinoita-tytoille-kansi-rbg.jpg

Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille)

Into, 2018
220 s.
20 kpl

Sankaritarinoita tytöille on kirja rohkeista suomalaisista naisista eri vuosikymmeniltä. Se kertoo sankareista, jotka ovat kulkeneet omia polkujaan ja saaneet siten aikaan jotain hienoa tai tärkeää. Osa on rikkonut lasikattoja, osa on tehnyt ennakkoluulottomia valintoja, osa on edennyt rohkeudellaan. He kaikki ovat erinomaisia esikuvia meille kaikille. Värikäs ja iloinen teos ilahduttaa kaikkia pienimmistä lukijoista vanhimpiin. Satumuotoon kirjoitetut tarinat rohkaisevat uskomaan itseensä ja tavoittelemaan unelmia. Olemaan oman elämänsä sankari! Kirjoittajina ja kuvittajina on joukko suomalaisia ammattilaisia ja nuoria lahjakkaita lupauksia. Kirjan henkilöt kootaan lukijoiden ehdotusten pohjalta. Tekijöiden inspiraation lähteenä on ollut Elena Favillin ja Francesca Cavallon Iltasatuja kapinallisille tytöille - 100 tarinaa ihmeellisistä naisista, joka kokosi yhteen naisten tarinoita eri puolilta maailmaa. Sankaritarinoita tytöille kertoo suomalaisten naisten uskomattomia tarinoita upein kuvituksin.

 
kissatalon-asukit.jpg

HEIKKILÄ, Mervi: Kissatalon asukit: tosia tarinoita hylätyistä kissoista

Avain, 2017
71 s.
20 kpl

Tosia tarinoita hylätyistä kissoista. Kissa löytää kodin kertoo kymmenen erilaisen kodittoman kissan tarinan selkokielellä. Jokaisella kirjan kissalla on esikuvansa elävässä elämässä. Ne kaikki on hylätty tai ne ovat syntyneet ulkoilmaan vailla kotia ja ihmisperhettä. Värikkäiden ja vauhdikkaidenkin käänteiden jälkeen ne ovat kuitenkin löytäneet rakastavan kodin. Kirja paljastaa, että kodittomia kissoja on löytynyt kaikkialta, jopa sähkötolpan nokasta. Kissamaailmassa koditon kulkuri voi kuitenkin lopulta päätyä syömään herkkuruokaa Hollantiin, saada sankarikissan tittelin tai tulla somejulkkikseksi. Tositarinoiden avulla tämä lapsille suunnattu kirja muistuttaa tärkeästä asiasta. Eläin ei ole lyhytaikainen lelu, vaan siitä on huolehdittava hyvin koko sen elämän ajan. Mutta huolehtiminen on myös palkitsevaa. Kissa on veikeä perheenjäsen ja tuo omistajalleen paljon iloa. Mervi Heikkilä on kirjailija ja Seinäjoen kirjastotoimenjohtaja. Hän on kirjoittanut useita lasten- ja nuortenkirjoja.

 
ruusun-matka.jpg

MAIJALA, Marika: Ruusun matka

Etana editions, 2018
48 s.
20 kpl

Ruusu on kilpakoira. Päivisin hän juoksee kilparadalla. Iltaisin hän istuu pienessä huoneessaan. Yhtenä päivänä, kun hän juoksee, hän ei pysähdykään maaliviivan ylitettyään. Hän hyppää aidan yli ja juoksee pois. Ruusu juoksee juoksemistaan. Minne Ruusu päätyy?Palkittu kuvittaja Marika Maijala debytoi kirjailijana tässä suurikokoisessa Ruusun matka -kirjassa, jossa tunteellinen ja vauhdin täyteinen tarina kerrotaan rikkaiden ja elävien kuvituksien kautta.

 
 

Yläkoululle

teemestarin-kirja.jpg

ITÄRANTA, Emmi: Teemestarin kirja

Teos, 2012
265 sivua
37 kpl

Maailmasta on loppumassa vesi. Suunnattoman katastrofin - ehkä ilmastonmuutoksen, ehkä jonkin muun - läpikäynyt ihmiskunta sinnittelee veden vähyyden ja sen säännöstelyä hallitsevan diktatuurin vallan alla. Vain kaatopaikoille hautautunut teknologia ja teemestarien sukupolvien ajan pitävät päiväkirjat muistuttavat entisistä ajoista.

Noria on teemestarien sukua, ja pian on hänen vuoronsa ottaa vastaan täysivaltaisen teemestarin arvo - ja hänen edeltäjänsä tarkkaan varjelema salaisuus. Aikana, jona veden kätkeminen on rikoksista pahin, sotilasvallan katse kiinnittyy väistämättä teemestarin taloon...

 
poikajokapelastui.jpg

LEYSON, Leon: Poika joka pelastui: Schindlerin listan kuopus

Tammi, 2014
246 sivua
36 kpl

Leon Leyson oli vain kymmenvuotias, kun natsit valtasivat Puolan. Hänen perheensä joutui ensin Krakovan gettoon ja lopulta pahamaineisen Amon Göthin johtamalle Plaszówin keskitysleirille. Uskomattoman tuurin, sinnikkyyden ja rohkeuden sekä viime kädessä Oskar Schindlerin avulla poika selvisi sodan koettelemuksista.

Poika joka pelastui on ainoa Schindlerin pelastaman lapsen kirjoittama muistelmateos. Väkevä lukukokemus avaa pienen pojan näkökulman toisen maailmansodan juutalaisvainoihin ja vangitsee ainutlaatuisella tavalla lapsen viattomuuden äärimmäisessä ahdingossa.


 
sorivaanseontotuus.png

ROMPPAINEN, Katariina: Sori vaan, se on totuus

Karisto, 2016
230 sivua
36 kpl

Seiskaluokkalainen Senja on valehdellut kavereilleen kodistaan ja perheestään, koska huonomaineinen vuokralähiö Koilaakso ja köyhä siivoojayksinhuoltajaäiti hävettävät. Isästään Senjalla on tiedossa vain nimi ja vanha valokuva.

Yllättäen äiti lähtee Norjaan tienaamaan tosissaan ja sysää Senjan isänpuoleisten sukulaisten hoiviin arvostetulle asuinalueelle. Alkujärkytyksestä toivuttuaan Senja on onnesta soikeana, varsinkin kun isän tapaaminen näyttää vihdoin toteutuvan. Mutta koko totuus ei ole vielä suinkaan paljastunut...

 
kotitekoisen.png

VEISTINEN, Harri: Kotitekoisen poikabändin alkeet
Kustantamo S&S, 2016
203 sivua
17 kpl

15-vuotias Rene Kolppanen on selvinnyt yläkoulusta noudattamalla isoveljensä sääntöjä: " (A) Älä tee itsestäsi numeroa. (B) Ole huomaamaton. (C) Ole keskiverto.  (D) Älä rakastu koulun kauneimpiin tyttöihin."

Pian Rene voi jättää taakseen koulun. Ja koko kylän. Kuka nyt haluaisi jäädä Kiukaisille? Siellä ei tapahdu mitään. Eikä kukaan kuuluisa ole koskaan tullut Kiukaisilta.

Mutta juuri kun maali häämöttää, Rene alkaa epäillä. Onko pakko olla huomaamaton? 

 
lumi.png

VUORELA, Seita: Lumi
WSOY, 2016
240 sivua
17 kpl

Teheran on ensimmäinen luku Siamakin elämässä, Pohjoisen maan itäinen lähiö toinen. Siamak on nimetty Iranissa sankarina kuolleen setänsä mukaan. Se tuntuu mahdottomalta haasteelta 15-vuotiaalle pojalle, ja siksi Siamak ei ajattele juuriaan. Pohjoinen on hänelle ainoa koti, rakastaahan hän lunta ja on kaukalon jäällä kaikkia muita nopemapi.

Kun perheeseen muuttaa Iranista paennut lapsuudenystävä Atisha, ovi muistoihin aukeaa. Atisha ei ole koskaan nähnyt lunta, mutta tuntee sadun Lumikuningattaresta, jonka suudelma totuttaa uhrinsa kylmään ja saa tämän unohtamaan mistä on tullut. Tytön mielestä Siamakin pitäisi alkaa taas muistaa. 

 
 
Sivua muokattu: 22.01.2020