Logo [Lounakirjastot]
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

kirjasarjat Humppilan kouluille

Humppilan kirjastossa on muutamia kirjasarjoja koulujen käyttöön. Kirjojen kappalemäärät vaihtelevat 25 ja 37 välillä. Kirjoja voi varata luokan käyttöön ottamalla yhteyttä kirjastoon.

 

Alakoululle

DIECKMANN, Maijaliisa: Metsän poika tahdon olla : Aleksis kiven tarina

Schildts & Söderströms, 2013
188 sivua
25 kpl

Aleksi Stenvall on Palojoen kylän räätälin poika. Hän on innokas kuuntelemaan ja keksimään tarinoita ja viihtyy metsässä tarkkailemassa eläimiä. Aleksi on sen verran teräväpäinen, että lähtee kouluun oppia saamaan. Kiertokoulun jälkeen hän pääseekin ankaran koulumestarin yksityisoppilaaksi voidakseen jatkaa opintietä Helsingissä.

 

EVINSALO, Kari: Etsivä Vertti ja salakuljettajat

Mäkelä, 2014
127 sivua
25 kpl

Vertti, Korppi ja Lissu ovat lähdössä mökille. Kolmikko lomailisi muutaman päivän keskenään, kunnes Vertin vanhemmat seuraisivat perässä. Hieno suunnitelma, eikä kukaan osaa aavistaa, että suloinen pehmohylje sotkisi lomasuunnitelmat perin pohjin...

Lapset sekaantuvat tahtomattaan kultasepänliikkeen ryöstöön, kun Lissu poimii linja-autoasemalta mukaansa hylätyn näköisen hylkeen. Pian selviää, että lelun sisälle on kätketty ryöstösaalis, mittaamattoman arvokas Fabergén koristemuna.

Etsiväkolmikon nokkeluus joutuu tulikokeeseen, kun se saa kannoilleen roistot, jotka haluavat aarteen takaisin keinolla millä hyvänsä...     

 

KALLIONIEMI, Tuula: Aaveita ja avaruusolentoja

Otava, 2012
193 sivua
25 kpl

Aapeli Käki ei ikinä arvaa, mitä saa oppilailtaan 50-vuotislahjaksi. Mitä ovat kammottavat ukkelit, joiden Pamppu huomaa väijyvän iltahämärissä Aapelin puutarhassa? Entä halloweeniltana koulun pallokentälle ilmaantuneet oudot olennot? Pikkis, Tötterö, Ramona ja kumppanit eivät ole uskoa silmiään, kun kaljupäinen, kalpea hahmo viilettää urheasti uimahoususillaan kohti pallokentän kummajaisia...

 

KUITUNEN, Marja-Liisa: Yökoulu

Perussanoma, 2013
72 sivua
25 kpl

Tähtirinteen yökoulussa askarrellaan myyjäisiin intialaisen kummipojan koulumaksuja varten. Tapahtumat lähtevät kuitenkin omille raiteilleen, kun Jusa saa kuulla, että koulun alta lähtee maanalainen käytävä. Hän päättää tutkia sen ja tulee vetäneeksi neljä muuta Villikkoa hieman pelottavaan seikkailuun. 

 

KÖKKÖ, Hanna: Varjon jäljillä

Mäkelä, 2014
175 sivua
25  kpl

Elämä hymyilee Manulle vihdoin. Seurustelusuhde Helmin kanssa kukoistaa, koulu sujuu paremmin, ja äidillä ja isälläkin on asiat kunnossa.

Edessä on hauska hiihtoloma Helmin isän luona Vantaalla. Tarkoitus on valloittaa uusia geokätköjä ja juhlia Helmin 14-vuotissynttäreitä. Mutta sitten kuvioihin astuu Helmin uusi tuttavuus Mila. Häkellyttävän kauniilla tytöllä on monia ihailijoita - joista yski seuraa häntä kuin varjo.

Kolmas osa jännittävässä nuortenkirjasarjassa, jonka päähenkilöitä ovat geokätköilyä harrastavat ystävykset Manu ja Helmi

 

MARTTINEN, Tittamari & Salminen, Aiju: Ikioma perheeni

Pieni Karhu, 2014
44 sivua
25 kpl

Kuu elää sateenkaariperheessä. Sana on hänestä kaunis ja värikäs, niin kuin on taivaalle ilmestyvä sateenkaarikin. Hänellä on kaksi äitiä, jotka rakastavat ihan hurjasti häntä ja toisiaan.

Tänään Kuu viettää syntymäpäiväänsä. Hän lähtee äitien kanssa retkelle. Mukaan tulevat myös paras ystävä Kim sekä kummi Niki, jonka kanssa voi jutella mistä tahansa asiasta. Päivään mahtuu monta iloista yllätystä.

Kirjassa kerrotaan lämpimästi erilaisista perhemudoista. Ikioma perhe on lapselle maailman tärkein asia! 

MARTTINEN, Tittamari: Lemmikkien hotelli

Lasten Keskus, 2015
63 sivua
25 kpl

Leon naapuriin on avattu ihan uusi eläinten hotelli. Sinne omistajat voivat viedä lemmikkinsä pariksi päiväksi hoitoon. Leo, Sanni ja Veeti toivovat pääsevänsä hotellille huolehtimaan vauhdikkaasta lemmikkikatraasta. Luvassa on paljon uusi eläinystäviä ja muutama iloinen jälleennäkeminen.

Leon lemmikkiuutiset on helppolukuinen sarja juuri lukemaan oppineille.

 

MERZ, Laura: Tuhat ja yksi otusta

Etana Editions, 2016
59 sivua
25 kpl

Tiesitkö, että mustekalalla on kolme sydäntä? Miksi muuttolinnut muuttavat? Voiko eläin nukkua seisaallaan? Miksi kameli keinuu? Näkeekö lepakko pimeässä?

Kuvataiteilija Laura Merzin ilmeikkäät, ainutlaatuiset kuvat tuovat esiin eläinten todellisen luonteen ja villin energian. Tekstit tarjoavat kuhunkin eläimeen näkökulman, joka kiinnostaa ja huvittaa.


 
 

Yläkoululle

ITÄRANTA, Emmi: Teemestarin kirja

Teos, 2012
265 sivua
37 kpl

Maailmasta on loppumassa vesi. Suunnattoman katastrofin - ehkä ilmastonmuutoksen, ehkä jonkin muun - läpikäynyt ihmiskunta sinnittelee veden vähyyden ja sen säännöstelyä hallitsevan diktatuurin vallan alla. Vain kaatopaikoille hautautunut teknologia ja teemestarien sukupolvien ajan pitävät päiväkirjat muistuttavat entisistä ajoista.

Noria on teemestarien sukua, ja pian on hänen vuoronsa ottaa vastaan täysivaltaisen teemestarin arvo - ja hänen edeltäjänsä tarkkaan varjelema salaisuus. Aikana, jona veden kätkeminen on rikoksista pahin, sotilasvallan katse kiinnittyy väistämättä teemestarin taloon...

 

LEYSON, Leon: Poika joka pelastui: Schindlerin listan kuopus

Tammi, 2014
246 sivua
37 kpl

Leon Leyson oli vain kymmenvuotias, kun natsit valtasivat Puolan. Hänen perheensä joutui ensin Krakovan gettoon ja lopulta pahamaineisen Amon Göthin johtamalle Plaszówin keskitysleirille. Uskomattoman tuurin, sinnikkyyden ja rohkeuden sekä viime kädessä Oskar Schindlerin avulla poika selvisi sodan koettelemuksista.

Poika joka pelastui on ainoa Schindlerin pelastaman lapsen kirjoittama muistelmateos. Väkevä lukukokemus avaa pienen pojan näkökulman toisen maailmansodan juutalaisvainoihin ja vangitsee ainutlaatuisella tavalla lapsen viattomuuden äärimmäisessä ahdingossa.


 

ROMPPAINEN, Katariina: Sori vaan, se on totuus

Karisto, 2016
230 sivua
37 kpl

Seiskaluokkalainen Senja on valehdellut kavereilleen kodistaan ja perheestään, koska huonomaineinen vuokralähiö Koilaakso ja köyhä siivoojayksinhuoltajaäiti hävettävät. Isästään Senjalla on tiedossa vain nimi ja vanha valokuva.

Yllättäen äiti lähtee Norjaan tienaamaan tosissaan ja sysää Senjan isänpuoleisten sukulaisten hoiviin arvostetulle asuinalueelle. Alkujärkytyksestä toivuttuaan Senja on onnesta soikeana, varsinkin kun isän tapaaminen näyttää vihdoin toteutuvan. Mutta koko totuus ei ole vielä suinkaan paljastunut...

 
 
Sivua muokattu: 25.01.2017