Logo [Lounakirjastot]
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 

Kirjastoissa

Kirjastot ympäri Suomen osallistuvat itsenäisyyden juhlavuoden moniin valtakunnallisiin kirja- ja kulttuurialan hankkeisiin. Näitä ovat mm.

  • Ylen Kirjojen Suomi -hanke, joka tutkii mitä itsenäisyyden ajan kirjat kertovat maastamme ennen ja nyt sekä miten asiat ovat muuttuneet aikojen saatossa. Hankkeen ytimenä esitellään 101 suomalaista kirjaa – yksi teos kultakin itsenäisyyden vuodelta.

    Lähes kaikkia em. kokoelman kirjoja voit selata ja lukea Ellibsin ylläpitämässä Kirjojen Suomi -verkkokirjastossa kirjautumalla palveluun joko Ylen Tunnuksilla tai Louna-kirjastojen kirjastokortilla. Kirjastokortilla kirjautuessa pin-koodiksi valitaan 1234.

  • Kirja-Suomi 2017 on suomalaisen kirja-alan yhteistyötä 100-vuotiaan Suomen hyväksi. Tapahtumat ja teemaviikot pyörivät ympäri vuoden. Erityisesti esiin nousee tietokirjallisuus. 

  • Suuri Lukuseikkailu tuottaa yhteistyössä tapahtumia, näyttelyitä, lukukampanjoita sekä innostavia kilpailuja lukeville ja kirjoittaville lapsille ja nuorille tavoitteena tukea pitkäjänteistä lukemista lasten ja nuorten omilla ehdoilla. Hanketta koordinoivat Lukukeskus ja Lastenkirjainstituutti.

  • Etkot kirjastossa 5.12.2017. Kirjastot ympäri Suomen kutsuvat koko kansan Linnan juhlien etkoille kirjastoihin juhlimaan satavuotiasta Suomea. Etkoilla juhlitaan maailman parhaita kirjastojen asiakkaita – suomalaisia. Etkoilla kirjastot tarjoavat myös kurkistuksia 100-vuotiaan Suomeen kirjallisuuteen, historiaan ja kulttuuriin. Hanketta koordinoi Suomen kirjastoseura.

 
Sivua muokattu: 19.01.2017