Logo [Lounakirjastot]
kassit.jpg
 
 
 
 
 • In English
 • Suomeksi
 

Varausten noutopalvelu käynnistyy maanantaina 11.5.2020

Varausten noutaminen on ns. pika-asiointia eli noutoalue on rajattu, eikä kirjaston tiloihin voi jäädä oleskelemaan. Toukokuun ajan on näin ollen käytössä myös normaalia suppeammat aukioloajat. 

Varattua aineistoa voi toukokuun aikana noutaa ma-to klo 14-18. 

Riskiryhmään kuuluvat voivat halutessaan sopia puhelimitse aineiston noudosta kirjastohenkilöstön kanssa.

Varaaminen tapahtuu ensisijaisesti verkkokirjastossa (louna.finna.fi). Jos sen käyttö ei ole mahdollista, varauksia voi tehdä myös puhelimitse tai sähköpostitse. Varaukset tulee tehdä sille kirjastokortille, jolla aineisto myös noudetaan. 

Kirjastoissa vastataan puheluihin varmimmin ma-pe klo 10-14.

 •  Forssa,  03 4141 5405 tai kirjasto@forssa.fi
 •  Humppila, 044 706 4444 tai kirjasto@humppila.fi
 •  Jokioinen, 050 4380 632 tai jokioisten.kirjasto@jokioinen.fi
 •  Tammela, 050 380 9397 tai tammelan.kirjasto@tammela.fi
 •  Ypäjä, 044 435 2006 tai ypajan.kirjasto@ypaja.fi.

Varaukset eivät ole noudettavissa välittömästi, vaan ne voi noutaa vasta sen jälkeen, kun on saanut kirjastosta noutoilmoituksen. Omien varausten tilanteen voi tarkistaa myös verkkokirjastosta. Lähetämme myös kirjastojen sulkuaikana saapuneista varauksista noutoilmoituksen. 

Kirjastotiloissa noudatetaan THL:n ohjeistuksen mukaisia turvavälejä sekä hyvää käsihygieniaa. Myös lainauksen aikana vältetään lähikontaktia asiakkaiden ja henkilökunnan välillä. Toukokuun aikana kirjastot eivät ota maksuja vastaan. Asiakkaiden WC-tilat eivät ole toukokuun aikana käytössä, mutta käsidesiä on varattu myös asiakkaiden käyttöön. Em. turvatoimista huolimatta kirjastoon ei ole syytä tulla, jos on flunssan oireita. 

Aineisto palautetaan edelleen kirjastojen palautusluukkuihin, jotka ovat auki myös noutoaikoina. Kaiken sulkuaikana erääntyneen aineiston laina-aikoja on jatkettu automaattisesti toukokuun loppuun asti. 

Pikaisiin tapaamisiin kirjastossa!

Muistathan, että e-aineistot ovat edelleen käytössäsi!
Seuraa myös kirjastojen someviestintää.

08.05.2020 Louna-kirjastot

Kunnat tiedottavat edelleen ajantasaisesti mm. internet-sivuillaan:


 

Varatun aineiston noutamisesta lyhyesti

 

Hallitus linjasi koronakriisin aiheuttamien rajoitusten vaiheittaista purkamista

Kirjastoja koskien linjattiin seuraavaa:

 • Kirjojen ja muiden aineistojen uloslainaaminen kirjastoista sallitaan välittömästi.
 • Seuraavat julkiset sisätilat avataan 1.6. alkaen hallitusti ja asteittain: valtion ja kuntien museot, teatterit, Kansallisooppera, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot, Kansallisarkiston asiakas- ja tutkijasalipalvelut, harrastustilat ja -paikat, uimahallit ja muut urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset.

Lisäksi ilmoitettiin, että aluehallintovirastot antavat asiasta tarkempia ohjeita.

Louna-kirjastoissa, kuten muissakin yleisissä kirjastoissa, odotetaan nyt AVIn ohjeistusta ja sen perusteella suunnitellaan, miten uloslainaus toteutetaan turvallisesti. Tiedotamme lisää heti, kun se on mahdollista. 

Koska Louna-kirjastojen ovet ovat vielä kiinni, voi aineistoa palauttaa palautusluukuista. Forssan kirjaston pääoven edustalla on sää niin salliessa arkisin (ma-pe) klo 9-15 poistokirjakärry, josta voi poimia ohjeistuksen mukaisesti lukemista mukaansa.

Puhelinpalvelu toimii kirjastojen edelleen asiakaspalvelunumeroissa arkipäivisin (ma-pe) seuraavasti:

 •  Forssa klo 9-15 / p. 03 4141 5405
 •  Humppila vain maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10-14 / p. 044 706 4444 
 •  Jokioinen klo 10-14 / p. 050 4380 632
 •  Tammela klo 10-14 / p. 050 380 9397
 •  Ypäjä klo 10-14 / p. 044 435 2006.

Odotattehan vielä hetken kärsivällisesti, kiitos!

 

Kirjasto poikkeusoloissa -kysely 

Kirjastot ovat olleet suljettuina valtioneuvoston päätöksellä 18.3.2020 alkaen. Millaisia vaikutuksia tällä on ollut arkeesi? Miltä tuntuu, kun kirjastot ovat kiinni?

Kerro meille kokemuksistasi! Samalla voit myös esittää toiveitasi kirjastopalvelujen suhteen sekä lähettää terveisiä Louna-kirjastojen henkilökunnalle. Kyselyyn vastataan avovastauksin, joiden pituuden voit itse päättää.

Kysely on avoinna verkossa 13.5.2020 asti.

Vastaa kirjastot poikkeusoloissa -kyselyyn.  

Kysely on osa Louna-kirjastojen yhteistä hanketta ja käytämme saamiamme vastauksia kirjastopalvelujen kehittämiseen sekä tilanteen kartoittamiseen kirjaston asiakkaiden näkökulmasta.

Kiitos osallistumisestasi!

 

Poikkeustilan käytännöistä lyhyesti

Tutustu kirjaston e-aineistoihin.

 

Louna-kirjastot suljettuina 18.3.-13.5.2020

Valtioneuvoston antamien linjausten mukaisesti Louna-kirjastot ovat suljettuina eivätkä kirjastoautot aja reittejään ajalla 18.3.–13.5.2020. Sulku koskee myös Tammelan omatoimikirjastoa.

Saapuneita varauksia säilytetään sulkuajan päättymiseen asti ja sen jälkeenkin 7 vrk. Sulkuaikana noutamatta jääneistä varauksista ei peritä noutamattoman varauksen maksua. Suosittelemme, että uusia aineistovarauksia ei sulkuaikana tehtäisi.

Sulkuaikana aineistoa voi palauttaa kunkin kirjaston palautuslaatikkoon. Suosittelemme kuitenkin lainojen uusimista. Erääntyvää aineistoa voi uusia verkkokirjaston kautta, puhelimitse ja sähköpostitse. 

Puhelinpalvelu toimii kirjastojen asiakaspalvelunumeroissa arkipäivisin (ma-pe) seuraavasti:

 •  Forssa klo 9-15 / p. 03 4141 5405
 •  Humppila vain maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10-14 / p. 044 706 4444 
 •  Jokioinen klo 10-14 / p. 050 4380 632
 •  Tammela klo 10-14 / p. 050 380 9397
 •  Ypäjä klo 10-14 / p. 044 435 2006.

Sulkuaikana erääntyvästä aineistosta ei lähde eräpäivämuistutuksia, eikä erääntyneestä aineistosta peritä myöhästymismaksuja.

Uusia kaukopalvelupyyntöjä ei voida käsitellä sulkuaikana.

Nyt on hyvä aika tutustua kirjaston e-aineistovalikoimaan. Tarvitset e-aineistojen lainaamiseen kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun. Jos sinulla ei ole palvelun käyttöön tarvittavia tunnuksia, ota yhteys oman kirjastosi puhelinpalveluun.

Tutustu kirjaston e-aineistoihin

Näitä ohjeita täydennetään ja tarkennetaan. Seuraa myös kirjastojen someviestintää.

20.3.2020 Louna-kirjastot

 Kunnat tiedottavat ajantasaisesti mm. internet-sivuillaan:

 

Louna-kirjastojen ääneenlukuhaaste

Milloin viimeksi luit ääneen? Muistatko, miten nautit tarinasta, joka sinulle luettiin? Pistä hyvä kiertämään, lue ja ole lähellä. 

Ääneenlukuhaasteessa luetaan ääneen vähintään neljä kirjaa, satua tai neljä lukua kirjasta. Jokaisesta luetusta tekstistä kerätään lomakkeelle erilaisia sanoja. 

Haastelomakkeen voit tulostaa tästä. Voit myös kerätä sanoja mille tahansa paperille, lähettää niitä meille viesteinä esim. sähköpostitse tai kirjastojen omissa somekanavissa. Ole mukana yhteisen lukemisen asialla! Lomakkeisiin kerättyjä sanoja käytetään kirjastojen sanataidetempauksissa.

Vielä ehtii, sillä ääneenlukuhaaste sai jatkoaikaa! Se alkoi kansainvälisenä ääneenlukupäivänä 5.2.2020 ja jatkuu Lukuviikon 20.4.−26.4.2020 yli toukokuun loppuun asti.  

Ääneenlukuhaaste on osa Lahden AKE:n "Monilukutaitoa sanataiteella" -hanketta.

 

Tammelan kirjastoon pääsee nyt omatoimisesti

Tammelan kirjasto toimii 2.1.2020 alkaen omatoimikirjastona. Tällöin kirjastossa voi asioida ko 7-21. Omatoiminen käyttö edellyttää, että asiakas hakee käyttöoikeuden kirjallisesti Tammelan kirjaston asiakaspalvelusta. Käyttöoikeuden saadakseen asiakkaalla pitää olla Louna-kirjastokortti sekä siihen liitetty pin-koodi (salasana).
Tutustu Tammelan omatoimikirjaston käyttösääntöihin.
Kirjaston asiakaspalveluajat pysyvät entisinä: ma-to 12-19, pe ja arkipyhien aatot 12-17, talviaikana la 10-13. Tällöin ovet ovat auki eikä omatoimista kirjautumista tarvita.

 

Tammelan kirjasto on muuttanut

Tammelan kirjasto on muuttanut uusiin tiloihin kunnantalon ensimmäiseen kerrokseen. Kirjaston osoite on Hakkapeliitantie 2. Uudessa kirjastossa on tilaa noin kaksinkertaisesti entiseen verrattuna. Nyt kirjastossa on mm. monitoimitila, hiljainen tila ja nuorten oma tila. Asiakkaiden käytettävissä on myös kaksi automaattia, joilla voi lainata, palauttaa, uusia lainoja ja tarkistaa oman tilanteensa.
Kirjaston asiakaspalveluajat ovat samat kuin ennen: ma-to 12-19, pe ja arkipyhien aatot 12-17, ja talviaikana la 10-13. 

 

Louna-kirjastoilla uusi Verkkokirjasto

Olemme ottaneet käyttöön kansallisen Finna-asiakasliittymän verkkokirjastona helmikuussa 2019, sen osoite on: https://louna.finna.fi/

Vanha verkkokirjasto toimii toistaiseksi, mutta selainten kirjanmerkit kannattaa siirtää ohjaamaan uuteen verkkokirjastoon.

 

Kirjastokortti mukaan

1.11. 2018 alkaen lainaus vain kirjastokortilla uuden tietosuojalainsäädännön mukaisesti.
Vinkki: voit lainata myös puhelimella, kun kirjaudut kirjastokortin ja pin-koodin avulla verkkokirjastoon. Tällöin saat esiin kirjastokorttisi viivakoodin, jota voit käyttää lainauksessa.

Image

 
Sivua muokattu: 08.05.2020