Logo [Lounakirjastot]

• In English
  • Suomeksi

Louna-kirjastot suljettuina 18.3.-13.5.2020

Valtioneuvoston antamien linjausten mukaisesti Louna-kirjastot ovat suljettuina eivätkä kirjastoautot aja reittejään ajalla 18.3.–13.5.2020. Sulku koskee myös Tammelan omatoimikirjastoa.

Saapuneita varauksia säilytetään sulkuajan päättymiseen asti ja sen jälkeenkin 7 vrk. Sulkuaikana noutamatta jääneistä varauksista ei peritä noutamattoman varauksen maksua. Suosittelemme, että uusia aineistovarauksia ei sulkuaikana tehtäisi.

Sulkuaikana aineistoa voi palauttaa kunkin kirjaston palautuslaatikkoon. Suosittelemme kuitenkin lainojen uusimista. Erääntyvää aineistoa voi uusia verkkokirjaston kautta, puhelimitse ja sähköpostitse.

Puhelinpalvelu toimii kirjastojen asiakaspalvelunumeroissa arkipäivisin (ma-pe) seuraavasti:

•  Forssa klo 9-15 / p. 03 4141 5405
  •  Humppila vain maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 10-14 / p. 044 706 4444
  •  Jokioinen klo 10-14 / p. 050 4380 632
  •  Tammela klo 10-14 / p. 050 380 9397
  •  Ypäjä klo 10-14 / p. 044 435 2006.

Sulkuaikana erääntyvästä aineistosta ei lähde eräpäivämuistutuksia, eikä erääntyneestä aineistosta peritä myöhästymismaksuja.

Uusia kaukopalvelupyyntöjä ei voida käsitellä sulkuaikana.

Nyt on hyvä aika tutustua kirjaston e-aineistovalikoimaan. Tarvitset e-aineistojen lainaamiseen kirjastokortin ja nelinumeroisen tunnusluvun. Jos sinulla ei ole palvelun käyttöön tarvittavia tunnuksia, ota yhteys oman kirjastosi puhelinpalveluun.

Tutustu kirjaston e-aineistoihin

Näitä ohjeita täydennetään ja tarkennetaan. Seuraa myös kirjastojen someviestintää.

20.3.2020 Louna-kirjastot

Kunnat tiedottavat ajantasaisesti mm. internet-sivuillaan:

Vastaa Digitaitokyselyyn ja vaikuta sähköisiin palveluihin

Juuri avautunut digitaitokysely on tarkoitettu kaikille. Kyselyyn toivotaan vastauksia mahdollisimman laajasti taidoista riippumatta. Kansalaisten sähköistenb palvelujen käyttötaidoista kysytään netissä sekä paperisten lomakkeiden avulla monissa julkisen palvelun asiakastiloissa. Kyselyn järjestävät valtiovarainministeriö ja Digi- ja väestötietovirasto.

Digitaitokysely on osa valtiovarainministeriön rahoittamaa ja Digi- ja väestötietoviraston toteuttamaa valtakunnallista digituen koordinaatiota. Kysely on ensimmäinen digitaitojen valtakunnallinen kartoitus, jonka avulla saadaan tietoa digituen ja digipalvelujen kehittämisen tueksi. Kyselyn teknisestä toteutuksesta vastaa KPMG.

Kyselyyn voi vastata sähköisesti 3.4.2020 mennessä.

Louna-kirjastojen ääneenlukuhaaste

Milloin viimeksi luit ääneen? Muistatko, miten nautit tarinasta, joka sinulle luettiin? Pistä hyvä kiertämään, lue ja ole lähellä.

Ääneenlukuhaaste alkaa kansainvälisestä ääneenlukupäivästä 5.2.2020 ja jatkuu Lukuviikkoon 20.4.−26.4.2020 asti. Ääneenlukuhaasteessa luetaan ääneen vähintään neljä kirjaa, satua tai neljä lukua kirjasta. Jokaisesta luetusta tekstistä kerätään lomakkeelle erilaisia sanoja.

Hae oma haastelomakkeesi jostakin Louna-kirjastosta ja ole mukana yhteisen lukemisen asialla. Lomakkeisiin kerättyjä sanoja käytetään Lukuviikolla kirjastojen sanataidetempauksissa.

Ääneenlukuhaaste on osa Lahden AKE:n "Monilukutaitoa sanataiteella" -hanketta.

Tammelan kirjastoon pääsee nyt omatoimisesti

Tammelan kirjasto toimii 2.1.2020 alkaen omatoimikirjastona. Tällöin kirjastossa voi asioida ko 7-21. Omatoiminen käyttö edellyttää, että asiakas hakee käyttöoikeuden kirjallisesti Tammelan kirjaston asiakaspalvelusta. Käyttöoikeuden saadakseen asiakkaalla pitää olla Louna-kirjastokortti sekä siihen liitetty pin-koodi (salasana).
Tutustu Tammelan omatoimikirjaston käyttösääntöihin.
Kirjaston asiakaspalveluajat pysyvät entisinä: ma-to 12-19, pe ja arkipyhien aatot 12-17, talviaikana la 10-13. Tällöin ovet ovat auki eikä omatoimista kirjautumista tarvita.

Tammelan kirjasto on muuttanut

Tammelan kirjasto on muuttanut uusiin tiloihin kunnantalon ensimmäiseen kerrokseen. Kirjaston osoite on Hakkapeliitantie 2. Uudessa kirjastossa on tilaa noin kaksinkertaisesti entiseen verrattuna. Nyt kirjastossa on mm. monitoimitila, hiljainen tila ja nuorten oma tila. Asiakkaiden käytettävissä on myös kaksi automaattia, joilla voi lainata, palauttaa, uusia lainoja ja tarkistaa oman tilanteensa.
Kirjaston asiakaspalveluajat ovat samat kuin ennen: ma-to 12-19, pe ja arkipyhien aatot 12-17, ja talviaikana la 10-13.

Louna-kirjastoilla uusi Verkkokirjasto

Olemme ottaneet käyttöön kansallisen Finna-asiakasliittymän verkkokirjastona helmikuussa 2019, sen osoite on: https://louna.finna.fi/

Vanha verkkokirjasto toimii toistaiseksi, mutta selainten kirjanmerkit kannattaa siirtää ohjaamaan uuteen verkkokirjastoon.

Kirjastokortti mukaan

1.11. 2018 alkaen lainaus vain kirjastokortilla uuden tietosuojalainsäädännön mukaisesti.
Vinkki: voit lainata myös puhelimella, kun kirjaudut kirjastokortin ja pin-koodin avulla verkkokirjastoon. Tällöin saat esiin kirjastokorttisi viivakoodin, jota voit käyttää lainauksessa.

Sivua muokattu: 01.04.2020