Logo [Lounakirjastot]
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 
 

Kirjasto vinkkaa

Kulkuripoika ja tuulen tyttö

Nimi: Kulkuripoika ja tuulen tyttö
Tekijä: Kallioniemi, Tuula
Julkaisuvuosi: 2005
Kategoria: Nuorten kirjat

 

Nuori tyttönimeltään Tilla asuu kylässä nimeltään Koivusaari. Hän suree lempipuunsakaatamista, kunnes hän tapaa synkästä Rämemaasta kotoisin olevan Hartin.Rämemaassa asuvat vain köyhät ja pahat ihmiset. Tai ainakin Tillan äitiajattelee niin. Tillan perhe ei pidä Hartista, mutta Tilla ei välitä heistä. Hänon juuri tutustumassa Harttiin, kunnes syttyy sota ja heidän tiensä eroavat. KunHartti ja Tilla jälleen tapaavat, onko kaikki enää samoin?

Tilla joutuupakenemaan kotoaan ja hän joutuu pitkälle selviytymismatkalle perheensä kanssapäästäkseen turvaan. Hänen tiensä meinaa katketa monta kertaa, mutta ajatusparemmasta elämästä ja Hartin näkemisestä jaksaa jatkamaan matkaa. Hänen uusikotinsa sijaitsee Kaislarannassa, jossa puhutaan uutta kieltä mutta sieltä hänsaa uusia ystäviä ja asuinpaikka on kuin unelma. 

Harttipuolestaan pääsee messipojaksi laivalle, mutta laiva uppoaa. Hänestä tuleeköyhä kerjäläinen. Reissaaminen on raskasta ja Hartti vain yrittää keksiäitsellensä yöksi nukkumapaikan ja ruokaa nälkäiseen vatsaansa. Hän yrittääpäästä takaisin kotiin, mutta hänelle käy ilmi että sota on turmellut kaiken. Löytävätkömolemmat takaisin kotiin?

Kirja kuvaatodenmukaisesti ja mielenkiintoisesti aikoja, jolloin suomessa käytiin sotaa jakertoo sitä näiden nuorten näkökulmasta. Lue, miten Tillan ja Hartin ystävyydenkäy, kun vuodet vierivät eteenpäin heidän ollessa erillään.

Julia, TET-harjoittelija Tammelan kirjasto

 
Sivua muokattu: 09.02.2018