Logo [Lounakirjastot]
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 
 

Kirjasto vinkkaa

Resident Evil 7 : Biohazard

Nimi: Resident Evil 7 : Biohazard
Julkaisuvuosi: 2017
Kategoria: Pelit

 

Homehtunutta pakokauhua

Loputon vapaa - aika on yksi kesän parhaista puolista. Valitettavasti, se tuo mukanaan myös tappavaa tylsyyttä. Jollekulle kaltaiselleni , joka hukkaa suurimman osan omasta ajastaan peleihin, Resident Evil 7 : Biohazard oli lahja taivaasta. En normaalisti ole kauhupelien suurin ystävä , mutta en kadu päätöstäni hankkia tätä peliä.

Resident Evil 7 : Biohazard sijoittuu Yhdysvaltoihin, Louisianan osavaltion perämetsiin jonne päähenkilömme Ethan Winters on lähtenyt etsimään kadonnutta vaimoaan Miaa saatuaan uutta puhtia videopätkän muodossa. Hän löytää vaimonsa Bakerin perheen kotitilalta täysin sekaisin , mikä on ymmärrettävää, kun tapaa perheen itse henkilökohtaisesti.

Resident Evil 7 : Biohazard on helposti pelottavin peli, jota olen koskaan pelannut. Joka ikinen Bakerin perheen jäsen tuo mukaan oman kauhun elementtinsä. Jack Baker tuo mieleen Teksasin Moottorisahamurhaajan, Margarit Baker on hyönteisiä pelkäävien ihmisten painajainen ja oma suosikkini, Lucas, on selvästi Saw - elokuvien inspiroima ( jouduin kirjaimellisesti repimään ovikoodin irti elävältä poltetun kaverin rinnasta), ja Evelyn käyttää kaikkia halpoja temppuja (esim. yllätys - säikyttelyä).

Kauhun tunne vain vahvistuu kun tajuaa, että peli tietää, mitä yrität tehdä, ja sotkee suunnitelmasi täysin. Olin juoksemassa karkuun käytävässä keittion vieressä, kun Jack oli huomannut minut. Heti kun luulin olevani turvassa, Jack tuli kirjaimellisesti seinän läpi kuokka kädessä ja löysin itseni taas pakenemassa henkeni edestä.

Resident Evil 7 on hyvin ilmapiiriin nojaava peli, mikä luo vielä enemmän pelkoa. Peli ei myöskään yritä liikaa pelotella pelaajaa aktiivisesti, vaan antaa hiljaisuuden, vanhan talon narinan ja oksettavien yksityiskohtien (köh köh, ruumiita lihakoukuissa, köh köh) pelottaa sukat pois jaloista. Mutta kaiken tämän jälkeen, mielestäni pelin tehokkain pelottaja ja samalla sen paras ominaisuus on sen musiikki, tai pikemminkin musiikin puute. Nopeatempoisen taustakappaleen puute luo realismin tunteen, varsinkin kun kaikki , mitä näet ja kuulet, voidaan selittää oikean elämän logiikalla.

Resident Evil 7 : Biohazard on mestariteos. Se on fakta, jonka yli tai ympäri ei pääse. Kontrollit toimivat hyvin, hirviöt ovat pelottavia ja ilmapiiri on suorastaan jäätävä. Mutta kuten kaikissa mestariteoksissa, on “Ressussa” muutamia vikoja. Jotkut alueet tuntuivat olevan hieman yliampuvia ja toiset taas eivät jättäneet suurta vaikutusta. Lisäksi armoton vaikeustason nousu, joka koittaa, kun pelin vääntää helppoa vaikeammalle, on suorastaan hämmentävä. Tuntuu siltä, kuin kehittäjät kiusaavat meitä pelaajia pakottamalla meidät pelaamaan helpolla.

Kaikkine vikoineen ja huonoineen puolineen Resident Evil 7 : Biohazard on juuri niin hyvä kuin kaikki sanovat. Pelin laatu ja pelattavuus ovat häikäsevällä tasolla. Suosittelen Resident Evil 7 : Biohazardia kaikille jotka luulevat olevansa edes hieman kiinnostuneita. Annan pelille arvosanan 9 / 10 ja nostan sen Vuoden Parhaan Kauhupelin paikalle.

Tuukka S., Forssan kirjaston TET-harjoittelija

 
Sivua muokattu: 09.02.2018