Logo [Lounakirjastot]
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 
 

Kirjasto vinkkaa

Kuolemantuomio (undertaker-sarjan avaus)

Nimi: Kuolemantuomio (undertaker-sarjan avaus)
Tekijä: Kilpi, Marko
Julkaisuvuosi: 2017
Kategoria: Aikuisten kirjat

 

Marko Kilpi on tunnustettu rikoskirjailija, ammatiltaan poliisi. Hän lienee Matti Yrjänä Joensuun ohella ainoa, joka on päässyt Finlandia-palkintoehdokkaaksi rikosromaanilla.

Nyt Kilpi on aloittanut uuden sarjan nimeltään Undertaker. Nimi viittaa suoraan kirjan päähenkilöön, hautaustoimistossa työskentelevään Jarmo Kiveen. Kilpi on luonut kiehtovan henkilöhahmon, perheellisen miehen, joka on nuhteettoman ulkokuoren alla kova ammattirikollinen. Epäuskottavaako? Kenties, mutta myös kiinnostavan ristiriitaista ja koukuttavaa.

Kirjan toinen päähenkilö on opiskelijapoika Tuomas, joka kamppailee rahahuolien ja tyttöystävän sairauden kanssa. Kirjan reiluun 300 sivuun mahtuu iso kattaus muitakin maailman murheita ja epäoikeudenmukaisuutta. Kilven luoma maailma on monelta osin aika musta ja toivoton, myös väkivaltainen. 

Kilpi kuljettaa kahta tarinaa taitavasti rinnakkain ja kietoo ne yhteen. Hän saa lukijan välillä haukkomaan henkeä, toivomaan parasta, pelkäämään pahinta ja ennen kaikkea odottamaan sarjalle jatkoa. Kilpi on hionut tekstiään tehokkaammaksi ja toteavammaksi, jopa lakoniseksi. Ja se on lukijan etu.

Soili,
Tammelan kirjasto

 
Sivua muokattu: 09.02.2018