Logo [Lounakirjastot]
 
 
 
 
  • In English
  • Suomeksi
 
 

Kirjasto vinkkaa

Karkkikumous!

Nimi: Karkkikumous!
Tekijä: Kolu, Siri
Julkaisuvuosi: 2016
Kategoria: Nuorten kirjat

 

Kallen luokalle on tullut uusi poika Julius Jyränki, jonka isä on upporikas makeistehtailija. Juliuksen isällä on makeistehtaita jopa Amerikassa.  Juliuksen isän makeistehdas Jyrä haluaa valloittaa koko maailman makeismarkkinat kavalin keinoin.

Helen uusi rosvojoukko on juuri valmis ja he unelmoivat ensikeikasta, joka olisi iso ja näyttävä, muttei kuitenkaan näkyvä. Tästä Pikipiraatit saavat mahtavan ensikeikan, sillä Juliuksen isä on pysäytettävä ja pelastettava maailman makeismarkkinat. Tämä Pikipiraattien operaatio saa nimekseen Karkkimyrsky. Karkkimyrsky on vaativin rosvoustehtävä Helen, Kallen ja Viljan rosvousuran aikana. Karkkimyrsky vaatii nokkeluutta, jotta sen saa onnistumaan. Jos Hele, Kalle ja Vilja eivät onnistu tehtävässä, on karkkien tulevaisuus vaakalaudalla.

Kirja oli omalla tavallaan jännittävä ja etenkin hauska. Kirja on mukaansatempaava ja täynnä yllättäviä käänteitä. Kun luet ensimmäisen Me Rosvolat  -kirjan, niin sinun pakko lukea kaikki loputkin.  Kirjassa kertojana toimii Vilja ja tärkeimpinä sivuhenkilöinä Kalle, Hele, Vanamo ja Julius sekä loput Rosvolat ja Kvistit. Kirjassa on muistiinpanoja Viljan muistikirjasta. Kirja saattaa aiheuttaa pientä makeanhimoa, mutta mitäs se haittaa.

Saatavuus Louna-kirjastoissa

Kesätyöntekijä Vilma, Humppilan kirjasto

 
Sivua muokattu: 14.12.2017